Beneficiile jocului asupra copilului

Jocul este una dintre cele mai distractive activitati ale copiilor pe care acestia o deprind de cand sunt bebelusi si pana spre finele copilariei. Jocul este cea mai importanta activitate pentru copii deoarece aceasta ofera copilului o stare de recreatie si relaxare. In aceeasi masura,  este foarte important ca fiecare copil sa aiba jucarii pentru bebelusi deoarece acestea pot stimula cresterea si dezvoltarea copilului, inca din primele zile ale vietii.

Mediul inconjurator

Din primele zile de viata, jocul reprezinta un instrument prin intermediul caruia copilul poate sa exploreze lumea si sa invete sa se adapteze la lucrurile noi. De asemenea, tot prin intermediul jocului, copilul invata, afla, cunoaste si experimenteaza interactiunea cu lumea exterioara, o lume destul de infricosatoare pentru cei mici. Asadar, chiar de la cele mai fragede varste puteti sa dati copiilor jucarii pentru bebelusi.

Abilitati sociale

Daca va doriti sa dezvoltati abilitatile sociale ale copiilor, va trebui sa incercati jucarii pentru copii de 6 ani. Este foarte important ca jucariile sa fie potrivite varstei copilului si astfel copilul se va dezvolta asa cum trebuie.

Inca din primele luni de viata ale copilului, comunicarea dintre parinti si copii este foarte importanta pentru dezvoltarea abilitatilor sociale ale copiilor. Psihologii sunt de parere ca bebelusii trebuie sa se joace pentru a invata despre legaturi si relatii intre doua persoane sau un obiect si o persoana. Asadar, pentru copilul care este foarte mic, specialistii recomanda jucarii pentru bebelusi. In cazul in care copilul este mai mare si are in jur de 6 ani, de exemplu, se recomanda sa cumparati jucarii pentru copii de 6 ani.

Odata cu cresterea lui, copilul va avea o relatie mai dezvoltata si mai complexa cu ceea ce se intampla in jurul lui. De asemenea, copilul va avea un comportament si un limbaj care ii va oferi sanse de a intelege mai multe lucruri despre relatiile interumane.

 Imaginatie si creativitate

In jurul unui copil se afla foarte multe lucruri si jucarii creative care contribuie la dezvoltarea imaginatiei copilui, chiar din primele luni ale vietii. Totusi, specialistii afirma faptul ca jocurile imaginare si prietenii imaginari au un rol foarte important in dezvoltarea abilitatilor unui copil.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *