fruct aparte

Avocado-un fruct aparte, dar plin de beneficii

fruct aparte
fruct aparte

Nu stiu altii cum sunt, dar mie personal nu-mi prea place fructul avocadi in general. Am tot auzit ca este bun pentru organism, aduce numai beneficii pentru sanatatea generala, insa l-am incercat odata si nu am simtit nici un gust aparte, ci doar ceva sec si fad si nici macar aroma nu era de fruct exotiv. Nu era deloc. Era ca si cum as fi mancat o ridiche seaca.

Dar, hai sa nu mai vorbim de ce imi place mie si hai sa vorbim un pic mai mult despre beneficiile acestui fruct exotic. Stiai si tu ca avocado este un fruct care te poate ajuta sa iti reglezi tensiunea arteriala? Avocado este bogat in potasiu, care este de ajutor in reglarea tensiunii arteriale. Acest lucru poate duce la prevetia hipertensiunii si a bolilor de inima. Cred ca este un motiv suficient pentru unii sa adauge avocado in dieta sa zilnica.

Avocado ajuta la imbunatatirea absorbtiei de nutrienti esentiali. Un alt motiv grozav  pentru care sa alegi avocado si sa integrezi acest fruct in dieta zilnica este pentru ca iti poate imbunatati absorbtia anumitor nutrienti esentiali. De exemplu, carotenoizii de la alte legume si fructe sunt absorbiti mult mai bine si mai eficient atunci cand le consumi cu avocado. Un studiu ne arata ca a manca avocado poate creste absorbtia nutrientilor de 5 ori.

Avocado ajuta la vindecarea leziunilor. Vitamina E pe care o contin fructele de avocado ste benefica pentru vindecarea ranilor si la reducerea oricaror cicatrice pot aparea. Vitamina E ajuta de asemenea la prevenirea arterelor blocate. Vitamina E ajuta de asemenea si la revitalizarea pieleii tale, facandu-o mai moale si mai supla.

Avocado ajuta la reducerea nivelurilor de colesterol. Aceste fructe sunt o sursa excelenta de acid oleic si de grasimi mononesaturate sanatoase care ajuta la reducerea nivelurilor de colesterol la fel de bine cum ajuta si la cresterea senitmentului de satietate. Consumul de avocado din cand in cand te va ajuta cu siguranta la controlul nivelurilor de colesterol si asigura o mai buna sanatate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *