pavconsult

Avantajele pavelelor pentru amenajarea locuintei

pavconsultOdata cu construirea unei case se impune si amenajarea corespunzatoare a spatiilor adiacente. Indiferent ca este vorba de curtea din fata sau din spatele casei, de aleile frontale sau din gradina, totul trebuie sa aiba un aspect placut dar si practic.

In trecut solutia utilizata preponderent era betonarea pricipalelor cai de acces, de la intrare in casa si pana la mici alei. Tot mai mult insa proprietarii de locuinte regreta acum aceasta varianta. Asfaltul sau betonul se deterioreaza la un moment dat, se crapa datorita unei greutati prea mari sau datorita intemperiilor vremii sau altor factori, iar in momentul in care in mijlocul curtii betonate a aparut o astfel de problema se impune reamenajarea intregului spatiu. Acest neajuns poate fi insa inlaturat printr-o solutie mult mai eficienta: folosirea de pavele.

Indiferent ca este vorba de caile de acces principale in locuinta, intrarea in casa sau garaj, curtea sau alei serpuite ce duc prin livada sau gradina, solutia pavajului este una de incredere. Creaza un aspect aparte, o stare de spirit aparte. Aleile betonate sau asfaltate pot crea o impresie de rigiditate.

In momentul in care se doreste o reamenajare sau reorganizare a curtii sau aleilor, betonul trebuie in totalitate spart si inlaturat. Pavelele au avantajul de a putea fi reorganizate mult mai usor, fie ca se doreste montarea de bancute pe marginea aleilor, amenajarea de rondouri de flori sau chiar ocolirea unui copac ce nu se doreste a fi taiat.

Curtea si aleile de gradina reprezinta o carte de vizita a locuintei, astfel se impune cea mai buna alegere pentru amenajarea lor. Pavajul acestora va aduce beneficii pe o perioada indelungata, intrucat nu este nevoie de o cheltuiala prea mare pentru intretinere. Se pot alege pavele din piatra naturala, precum granit, bazalt, marmura, travertin sau altele. Investitia poate fi considerata de unele persoane costisitoare, insa se amortizeaza in timp datorita costurilor minime de intretinere.

Fie pavele din piatra naturala, fie pavele cu dale din piatra compozita, alternativa pavajului pentru amenajarea curtii ii va conferi un plus de eleganta si de stil. Intercalate si combinate in stiluri de culori si forme, pavelele pot fi alese cu succes in indeplinirea misiunii de decorare a curtii si aleilor diverse de acces.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *