artisti mexicani

Artisti mexicani celebri

Perioada renascentista mexicana a vazut aparitia a multi artisti care au acordat artei mexicane o noua identitate. Muzeele au inceput sa afiseze arta folclorica. Arta mexicana cuprinde lutarie, sculptura, prelucrarea lemnului, dar si pictura. Lucrarile timpurii ale artistilor mexicani au influente spaniole. Acestea au evoluat cu timpul si la fel au facut si lucrarile lor de arta.

Mexic a fost un stat binecuvantat cu mari artisti care si-au dedicatvietile lor in drumul catre arta si in faurirea celor mai nemuritoare lucrari din toate timpurile. Acesti artisti au pornit trenduri catre noi orizonturi in arta. Diego Rivera, Jose Clemente Orozco, David Alfaro Siqueiros, Frida Kahlo, Arnold Belkin, Rufino Tamayo, Joaquín Clausell, Rodolfo Escalera, Pedro Coronel, Vlady Kibalchich Russakov, Manuel Álvarez Bravo, Rodolfo Morales, Robert Graham sau Miguel Condé sunt doar cativa dintre cei mai valorosi artisti dati de Mexic in viata aceasta.

Frida Kahlo s-a nascut la data de 6 iulie 1907 in Coyoacan, atunci fiind un mic oras la marginile Mexico City. La timpuria varsta de 6 ani, o boala nefireasca numita „polio” a facut ca piciorul ei drept sa fie mult mai subtire decat cel stang. Ca si copil, aceasta a suferit de mai multe accidente si leziuni. Dupa un accident major in anul 1925, dupa care a trebuit sa treaca prin mai mult de 35 de operatii, Frida a decis sa se apuce de pictat pentru a face din asta o cariera buna.

Faimosul pictor mexican Diego Rivera, ghidul si sfatuitorul ei i-a devenit partener de viata in anul 1929. Acestia nu au avut parte de o casatorie prea fericita. Viata i-a adus acestei femei multe nenorociri fizice, dar si psihice. Picturile ei evidentiaza, de asemenea, adevaruri amare despre viata ei trista. Auto-portretele sale formeaza o parte semnificativa a picturilor sale. Aceasta moare pana la urma pe data de 13 iulie 1954, lasans in urma ei un mesaj care spunea „Sper ca iesirea din lume va fi vesela – si spre sa nu mai mai intorc vreodata – Frida”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *