Android versus iOS

Daca e sa fie o mare batalie in domeniul producatorilor de smartphone-urilor cat si a posesorilor si impatimitilor impatimiti de dispozitivele mobile, aceasta trebuie sa fie categoric Android versus iOS. Android si iOS sunt doua sisteme diferite de operare pentru dispozitive mobile.

Daca primul din ele, Android, este folosit de catre foarte multi producatori de dispozitive mobile, incluzand aici Samsung, Lg, Sony etc, iOS este folosit doar de catre Apple, in absolut toate smartphone-urile, tabletele si gadget-urile pe care le produce.

In acest domeniu, mereu s-a dus o batalie pentru suprematie si sistemul de operare folosit a avut categoric un aport foarte mare. Timp de foarte multi Ani, Apple a fost lider de piata, cu diversele dispozitive pe care le-a produs. Pe langa ei, ceilalti mari producatori de dispozitive mobile au incercat mereu sa scoata pe piata dispozitive cu un singur scop, acela de a depasi gigantul in domeniu, Apple.

Asa dupa cum spunea, sistemul de operare are un mare aport in acest sens. Daca iOS a fost construit pentru a nu putea fi modificat, hack-uit etc, Android este mai „libertin” din acest punct de vedere, in sensul ca permite diverse schimbari, modificari, imbunatatiri, tocmai pentru a veni cu un plus in fata iOS-ului de la Apple.

Batalia mare insa se duce per total in domeniu smartphone-ului, fiind mai multe domenii-ramuri care incearca sa exceleze. Daca Apple foloseste exclusiv display-ul Retina, in cazul smartphone-urilor cu Android, intalnim diverse tipuri de ecran cum ar fi AMOLED-ul, unul din cele mai performante si mai bune ecrane pentru dispozitive mobile, existent pe piata la ora actuala.

O mare importanta o au si market place-urile pentru aceste doua tipuri diferite de sisteme de operare pentru dispozitive mobile. In ultima vreme, in Android market place s-a inregistra o crestere imensa a numarului de aplicatii, in special pentru ca este folosit pe atat de multe dispozitive mobile si de foarte multi producatori. Astfel, cel putin din acest punct de vedere, in curand Android va reusi sa detroneze Apple.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *