www.shop-einstal.ro

Ai nevoie de un hidrofor nou? Iata cum sa il alegi

Despre acesta instalatie necesara in ridicarea apei reci la un nivel corespunzator – este vorba despre hidrofor – cu siguranta stii deja suficiente de multe. Nu este ceva rar, il regasesti in tot mai multe locuinte, mai ales acolo unde reteaua de distributie nu reuseste sa asigure alimentarea corespunzatoare cu apa. Cui i-ar conveni sa nu aiba o presiune a apei asa cum isi doreste si sa se chinuie de fiecare data cand o foloseste?

Este valabil indiferent ca vorbim despre un spatiu public de genul unei scoli, a unui spital, cat si in zonele rezidentiale, in birouri si asa mai departe. Se foloseste cu succes in procesul de pompare a apei din puturi, din fantani, respectiv din rezervoare care prezinta adancime. Este solutia care te va ajuta sa asiguri presiunea optima si cantitatea de lichid dorita. Functioneaza prin aer comprimat, impingand astfel apa din rezervor pana acolo unde ai nevoie.

Daca te vei uita dupa un hidrofor in mediul online il vei gasi si sub denumirea sa tehnica – electropompa. Este de preferat sa te orientezi dupa modelele care au la baza inox alimentar pentru ca acesta garanteaza o apa calitativa.

Vei vedea ca magazinele de profil iti ofera o multime de optiuni vizavi de aceste produse. Gasesti hidrofoare in modele complexe, cu functii suplimentare si diverse protectii, dar si hidrofoare fara rezervor si asa mai departe.

Cum sa alegi hidroforul potrivit?

Alegerea potrivita trebuie sa fie raportata la nevoile proprii. Deci trebuie sa stii exact de ce anume vei avea nevoie atunci cand pornesti in cautarea unui astfel de articol.

Daca il vei lua pentru un ansamblu rezidential alimentat de retea sau pentru a pompa apa din fantani, atunci vei tine cont si de nevoile personale ale celor ce vor beneficia de sistem. In cazul in care intentia este de a extinde utilizarea hidroforului la mai mult, ai in vedere calcularea unui debit potrivit. Poti solicita ajutorul unui specialist daca iti doresti sa nu risti cumparand un hidrofor care nu va face fata alimentarii cu cantitatea de apa necesara zilnic.

Te va interesa, pentru stabilirea unei capacitati potrivite a rezervorului sistemului, sa stii numarul exact de consumatori, numarul barilor, dar si frecventa cu care fiecare va folosi apa. Va depinde numarul de porniri ale rezervorului de dimensiunile acestuia. Unul mic, spre exemplu, va porni ori de cate ori vei consuma apa – chiar daca este vorba despre o cana chiar.

Aspectele la care trebuie sa fii deosebit de atent sunt cele cu caracter tehnic mai ales. Daca te intereseaza alimentarea cu apa dintr-un put care prezinta o adancime de pana la 30m, atunci trebuie sa te pui in tema legat de ce e mai potrivit a cumpara. Pentru o adancime de aspiratie mare ai nevoie si de un motor al pompei din dotare cu o putere pe masura. De asemenea, performanta acestuia va favoriza experiente de utilizare placute. Nu vrei sa risti arderea hidroforului, motiv pentru care e de preferat un model cu sistem integrat, care sa il opreasca daca nu mai este apa.

Mai departe te vor interesa si detalii de genul brandului, alte specificatii tehnice, dimensiuni, componente sau diverse particularitati, precum si costurile pe care le implica aceasta achizitie.

Recomandarea mea in acest sens este Shop-einstal.ro – un magazin online cu vechime si experienta pe piata de profil. Gasesti acolo produse incepand de la hidrofoare fara rezervor si pana la cele mai complexe modele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *