Afla cum te ajuta magneziul la sanatate

Suplimentele cu magneziu au fost dintotdeauna o metoda foarte eficienta de a lupta impotriva depresiei, asa cum a fost aratat in trecut de catre un numar foarte mare de studii. In continuare vom vorbi despre magneziu si cum te poate ajuta acesta sa treci peste situatiile stresante din viata ta.

Depresia a fost identificata ca fiind una dintre primele simptome intr-o deficienta de magneziu. Persoanele care manifesta simptome ale depresiei, precum este un sentiment de tristete prelungita, lipsa energiei, lipsa interesului, anxietatea, insomnia sau gandurile suicidale, au tendinta sa dispuna de nivele reduse de magneziu. Magneziul joaca un rol extrem de important in secretia de serotonina, care mai este cunoscut ca fiind si hormonul fericirii. Productia de serotonina care are loc la nivel cerebral ne ajuta sa ne regulam starea de spirit, somnul si apetitul. Orice deranjament si dereglare la nivelul concentratiei de serotonina din sange poate avea un impact negativ asupra dispozitiei unei persoane, care eventual se poate concluziona in depresie.

Suplimentele cu magneziu au fost folosite inca din trecut pentru ridicarea moralului si pentru inducerea unei stari de bine, magneziul fiind cunoscut sa imbunatateasca considerabil starea de spirit in doar o saptamana de la inceperea administrarii. Pentru a-ti aduce un aport suficient de magneziu in organism, trebuie sa consumi mancaruri bogate in acest mineral si doar asa vei tine depresia departe de viata ta de zi cu zi. Nucile, alunele, spanacul si orezul brun sunt doar cateva dintre sursele de incredere naturale de magneziu pentru sanatatea ta fizica si emotionala. Totusi, daca vrei sa te asiguri ca organismul tau primeste o cantitate zilnica suficienta zilnica, poti recurge la suplimentele cu magneziu, care vor face sa tii sub control nivelul acestui mineral indispensabil pentru sanatatea ta. Nu uita ca informatia din acest articol are doar un scop informativ si nu are menirea de a inlocui sfatul profesional al unui medic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *