3 dotari pentru confort termic pe timp de vara

Casa si gradinaNiciun comentariu

Te afli aici:3 dotari pentru confort termic pe timp de vara

Cum aceasta vara se anunta a fi calduroasa, cu temperaturi caniculare, fiecare dintre noi trebuie sa isi ia masurile de precautie necesare pentru a-si mentine confortul termic in locuinta. Caldura nu trebuie sa ia pe nimeni prin surprindere, prin urmare pregatirile pot fi facute inca de acum.

Atunci cand se resimte un disconfort cauzat de temperaturile extreme, inclusiv psihicul are de suferit. Expunerea directa la soare nu este intr-un astfel de caz indicata, impunandu-se de asemenea si controlul deplin asupra atmosferei din camin. Poti realiza acest lucru cu usurinta daca vei apela la urmatoarele 3 dotari:

  1. Aparat de aer conditionat

Instalarea unui asemenea aparat, de preferat cat mai nou si mai performant, va fi cu siguranta o investitie pe care nu o vei regreta. Este indicat sa tii cont in alegerea aparatului de suprafata locuintei, de clasa de consum a dispozitivului si de pret. Cu toate acestea, nu te astepta ca o asemenea achizitie sa fie un chilipir daca ceea ce iti doresti este performanta.

La pachet cu un asemenea aparat ai putea sa cauti si solutii eficiente de a-l controla si monitoriza. Ai putea ramane chiar surprins, insa exista disponibile pe piata chiar sisteme de termostate inteligente pe care le poti folosi atat iarna, cat si pe timp de vara, pentru a controla diverse dispozitive conectate la reteaua electrica si care iti asigura confortul termic in locuinta. Mai multe detalii despre aceste dispozitive poti gasi pe saluscontrols.ro.

  1. Umidificator / Dezumidificator

Poti sa ai in vedere cumpararea unui asemenea aparat tinand cont bineinteles de zona in care locuiesti si de particularitatile acesteia. Nu este indicat sa ai in locuinta un nivel ridicat de umiditate, la fel cum nici un aer mult prea uscat nu iti va fi favorabil.

Poti alege chiar si un aparat de aer conditionat care sa aiba incorporat un asemenea sistem, insa tine cont de faptul ca va functiona doar atat timp cat aparatul va fi pornit. Pentru un ambient lejer, pentru ca aerul sa fie respirabil si placut atunci cand ajungi acasa dupa o zi extenuanta, iti recomand sa iti cumperi un asemenea aparat – vei vedea ca investitia isi merita toti banii.

  1. Dozator de apa

Poate ca ti se pare prea de tot sa instalezi in locuinta un dozator similar cu cele pe care le vezi prin diverse institutii sau farmacii, cu bidoane reincarcabile de apa plata. Atunci cand temperaturile ridicate te vor forta sa te hidratezi si sa te racoresti ii vei descoperi insa utilitatea.

Ai posibilitatea sa optezi si pentru un dozator pe care sa il conectezi direct la reteaua de apa potabila, care va mentine apa proaspata si la temperaturi potrivit de reci pe intreg parcursul zilei. De asemenea, iti va fi util si un filtru instalat la dispozitiv, pentru eliminarea impuritatilor din apa.

Cu ajutorul acestor 3 „arme”, provocarile din termometre nu mai par de netrecut. Asigura-te ca te pregatesti din timp, pentru a nu resimti niciun disconfort atunci cand temperaturile incep sa creasca si sa depaseasca limitele suportabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus