3 atractii turistice din Tara Hategului pe care nu le poti omite

Diverse, Servicii, TurismNiciun comentariu

Te afli aici:, Servicii, Turism3 atractii turistice din Tara Hategului pe care nu le poti omite

Colindam lumea in lung si in lat, cunoastem oameni si descoperim culturi diverse, testam cele mai neobisnuite feluri de mancare, suntem fascinati de structuri nonconformiste si de zgarie nori impunatori si nu ratam nicio ocazie sa imortalizam momente in cele mai celebre locuri. Locul in care te regasesti pe tine insa, ramane tot ACASA. Aici te bucuri de liniste, pace si fericire pura. Iar Tara Hategului este unul dintre putinele locuri in masura sa iti redea acel sentiment familiar, de acasa.

Tara Hategului este in viziunea mea una dintre putinele destinatii din Romania care si-au pastrat autenticitatea. Este frumos Bucurestiul, chiar si tumultul si aglomeratia caracteristica intregesc al sau farmec. Mai ales daca esti pasionat de istorie, capitala nu duce deloc lipsa de atractii turistice. Nici Mamaia nu este de ignorat pentru un sejur placut la mare alaturi de familie. Sa nu mai spun de celebrele cluburi unde trebuie sa platesti bani grei ca sa obtii o masa „buna”. Adica o pozitie care sa iti asigure o vizibilitate cat mai mare, astfel incat privitorii sa nu rateze sticla de sampanie scumpa pe care tocmai ai comandat-o. In ce masura insa reuseseste litoralul sa te relaxeze si detensioneze de griji si de probleme?

Nimic nu se compara cu acele calatorii care iti amintesc de simplitatea copilariei. In Tara Hategului ai posibilitatea sa cutreieri dealurile verzi ale Romaniei. In timp ce admiri capitele de fan savurezi o para aurie culeasa cu mana ta direct din pom. Intri in contact cu oameni frumosi, de calitate, oameni cu suflet cald. Cum iti suna pana acum? Sunt sigura ca iti surade o vizita in Hateg, deci iti propun sa ii rezervi pe lista de calatorii un loc sigur, pentru ca il merita din plin.

Ce poti face in Tara Hategului?

Este posibil ca timpul sa nu iti ajunga pentru veritabilele comori pe care le ascunde aceasta destinatie. Dupa ce ti-ai asigurat o cazare Hateg, poti incepe sa iti faci planul de calatorie.

Iti recomand cu drag Biserica Sfantul Nicolae din Densus, considerat cel mai vechi edificiu religios romanesc. Te vei mira, pentru ca inca se tin slujbe de o frumusete divina in acest locas bisericesc. Biserica se afla numai la 10 km de Hateg. Aspectul de piatra slefuita, coloanele de sustinere si bolovanii verticali de la baza, toate laolalta iti spun povestea locului in care te afli. Intregul peisaj inconjurator transforma acest obiectiv intr-unul menit sa iti ofere un sentiment adanc de liniste si pace sufleteasca.

Iubitorii de animale nu au cum sa rateze Rezervatia de zimbri din Hateg. Zimbrul este un animal tot mai rar intalnit in prezent in padurile Europei. In anul 1959 au fost aduse in Hateg 2 exemplare din Polonia, ale caror nume incepeau cu litera P, dupa tara de provenienta. De la asta s-a format traditia care spune ca zimbrii care urmau sa se nasca in rezervatia instituita in Hateg vor primi nume care incep cu litera R. In ultimii 57 de ani s-au nascut peste 50 de exemplare care poarta nume romanesti: Roman, Rosu, Rodica, etc.

Calatoria poate cotinua catre Ruinele Ulpiei Traiana. Acolo vei fi intampinat de un loc asupra caruia si-a pus amprenta istoria antica. Vei descoperi ruinele acestui popor intr-un mod neobsinuit, explorand zona printre capite de fan si livezi care se afla in proprietatea localnicilor. Ai ocazia sa vezi si obiectele dacice pe care muzeul din apropiere de gazduieste.

Cele 3 atractii turistice pe care le-am enumerat sunt putine, in comparatie cu ceea ce iti poate oferi Tara Hategului. Descopera singur una dintre cele mai frumoase regiuni din Romania, pentru ca te asigur ca nu vei ramane indiferent in fata frumusetii sale naturale, a monumentelor arhitectonice cu o vechime insemnata si a parcurilor, respectiv rezervatiilor spectaculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus