2014, anul design-ului responsive

download (2)Astazi, aproape orice client nou al unei firme de web design doreste mai mult ca sigur o versiune mobila a site-ului lor. Este practic esential, la urma urmei: un design pentru Blackberry, altul pentru iPhone, iPad, netbook, Kindle si toate rezolutiile ecranelor trebuie sa fie de asemenea compatibile.

Cel mai probabil, in urmatorii cativa ani va trebui sa inovam si mai mult pentru ca vom avea nevoie de design pentru un numar mare de inventii aditionale. Cand se va opri nebunia? Cel mai probabil, nu se va opri, la fel cum nu a facut-o nici pana acum.

In domeniul web design-ului, www.itexclusiv.ro, firma romaneasca de web design si alte servicii de calitate pentru site-uri, ne vorbeste de mai multe modificari.

Ajungem in curand in punctul in care nu mai putem tine pasul cu nenumaratele tipuri de rezolutii ale site-urilor. Pentru multe site-uri, crearea a cate o versiune de site pentru fiecare rezolutie si fiecare dispozitiv ar fi de-a dreptul imposibila. Astfel, va trebui oare sa suferim consecintele pierderii vizitatorilor care ne viziteaza de pe zeci de dispozitive diferite? Exista oare o solutie?

Web design-ul resoponsive este abordarea in web design care incearca sa raspunda comportamentelor utilizatorilor si mediului bazandu-se pe marimea ecranului, platforma si orientare.

Aceasta practica este mai exact un mix de layout-uri si grid-uri flexibile, imagini si folosirea inteligenta a media queries-urilor CSS. Astfel, daca un utilizator trece de la laptop la iPad, website-ul se va acomoda automat rezolutiei. In alte cuvinte, site-ul trebuie sa aiba tehnologia necesara pentru a raspunde preferintelor utilizatorilor.

Acest aspect va elimina necesitatea existentei unui design separat a unui site pentru fiecare nou gadget care apare pe piata. Daca doresti sa nu iti pierzi vizitatorii si sa castigi si mai multi din cei care folosesc din ce in ce mai mult platformele mobile, ai nevoie categoric de o firma de web design care sa iti realizeze un design responsive al site-ului tau.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *